Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

21.nov.2017 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 47

ImageIcon

Letos smo že šesto leto zapored obeležili dan slovenske hrane, ki je vedno tretji petek v novembru. Tudi letos je 260.000 otrok v slovenskih šolah in vrtcih zajtrkovalo kruh, med in maslo, mleko in jabolko oziroma tam, kjer jabolk ni bilo zaradi spomladanske pozebe, krhlje ali drugo suho sadje, pridelano v Sloveniji.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je predstavilo začetek izvajanja novega evropskega ukrepa v okviru politike razvoja podeželja - Evropsko inovativno partnerstvo za produktivnost in trajnost v kmetijstvu.

Minuli konec tedna so zadružniki KZ Medvode praznovali. V pozdravnem nagovoru sta predsednik zadruge Janez Šušteršič in direktor Milan Sobočan orisala zgodovino današnje zadruge, ki je bila sicer ustanovljena maja 1947, danes pa pokriva področje Vodic, Medvod in deloma še ljubljanski kmetijski predel oziroma skupaj 256 kmetijskih gospodarstev.

Med strokovnimi nasveti boste v tokratnem Kmečkem glasu našli kaj zagotavlja dolgo življenjsko dobo lesu in nekaj o krmnih mešanicah. Bili smo na kmetiji Kurent pri Šentrupertu na dolenjskem, kjer smo se pogovarjali o tem kakšen je skrbno pripravljen obrok za visoko mlečnost.

Območje Trušk je nepretrgoma naseljeno že več kot 2000 let, družina Bočaj pa živi na tem posestvu v Bočajih, delu Trušk, že več kot 600 let. Janko Bočaj je eden prvih ekoloških oljkarjev v slovenski Istri in s številnimi priznanji za olja iz celega sveta. 

Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas