Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

07.nov.2017 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 45

ImageIcon

enologom iz Ptuja, Bojanom Kobalom, ki pravi, da je enolog kot most med naravo in vinom. Bili smo na 10. salonu Vindel v Mariboru in v osrednji cvičkovi kleti KZ Krško. Pišemo tudi o novih izzivih vinarja, negi mladega vina in predstavljamo nekaj statističnih podatkov o  vinogradih. Ne spreglejte tudi Martinovega kosila.

Predstavljamo 90  letnega Jožeta Ambroža, ponosnega slovenskega kmeta. Kmet ni samo poklic, to je poslanstvo. Kljub devetim križem še vedno kosi s koso in vsako leto obreže vinograd.

Z mladimi smo bili na šestem mednarodnem srečanju gastronomsko turističnih šol. Na njem  so se odlično izkazali dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Novo mesto, zlato plaketo pa so prejeli tudi mariborski dijaki.

Predstavljamo 40 let  Društva kmetic Križevci Veržej. Stanovsko društvo z okoli sto članic iz dveh občin predstavlja pristno okolje za osebnostno rast v različnih segmentih. Kaj vse delajo pridne roke z Murskega polja, preberite v tokratnem Kmečkem glasu.

V rubriki Dom in družina pišemo o cvetovih sredi zime, siljenih čebulnicah.

Pod kmetijsko mehanizacija ne spreglejte Sejalno kombinacijo Cataya 3000, med strokovnimi nasveti pa boste našli odgovor na vprašanje: kdo so vaši sanjski kupci

Pa prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas, novinarka Dragica Heric