Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

10.okt.2017 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 41

ImageIcon

»Vsi smo ena generacija!« je bilo geslo letošnjega festivala za tretje življenjsko obdobje, s katerim so organizatorji želeli poudariti, da družbo soustvarjamo vse generacije. Na tridnevnem dogajanju v Cankarjevem domu v Ljubljani je sodelovalo tudi kmetijsko ministrstvo, ki je poudarjalo pomen socialne vključenosti starejših na kmetijah. Na njihovem razstavnem prostoru so se predstavljala socialna podjetja s kmetijami, ki v svoje delovanje vključujejo ranljive družbene skupine, pripravili pa so tudi tematsko okroglo mizo o možnostih socialno-varstvene oskrbe kot dopolnilne dejavnosti na kmetiji.

Za nami je že 44. tradicionalni sejem kmetijske, gozdarske in gradbene mehanizacije v organizaciji Konjeniškega kluba Komenda in ob sodelovanju občine Komenda. Sejem je bil vse tri dobro obiskan, tradicionalno, še posebej pa v nedeljo, so se vile kolone iz vseh strani proti sejemskemu prostoru. No, gneča je na sejmu vsekakor dobrodošla.

V tokratnem Kmečkem glasu svetujemo kako in kdaj pobirati ter kako skladiščiti  vrtnine. Uspešno skladiščenje vrtnin je odvisno od vhodne surovine in njene tehnologije pridelave, spravila in tehnologije skladiščenja.

Bili smo na kmetiji Bostele v Zdolah pri Krškem, ki so se prijavili

na pet javnih razpisov, a uspešni so bili le na enem, in to kljub temu, da kot velika kmetija izpolnjujejo zahtevne pogoje v razpisni dokumentaciji.

Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas