Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

19.sep.2017 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 38

ImageIcon

V tokratnem Kmečkem glasu se sprašujemo ali so globe lahko opredeljene kot preventiva? Pred kratkim smo prejeli pismo bralca, ki podrobno razlaga dogodke iz letošnjega poletja, ko je po opozorilu in opominu prejel globo za neopravljeno sanacijsko-varstveno sečnjo. Globo v višini 400 evrov je pravočasno poravnal, ostaja pa mu grenak priokus zaradi posmehljivega odnosa gozdarske inšpekcije in zaradi izredno kratkih postavljenih rokov za izvedbo sanitarne sečnje sredi poletja.

Semenarna že od leta 1906 zagotavlja semensko blago za gojenje kmetijskih in okrasnih rastlin. Letošnji tradicionalni dan polja je organizirala na kmetiji Martina Križnarja iz Kranja, kjer so na poskusnem polju predstavili 24 hibridov koruze in aktualno ponudbo ozimnih žit.

Združenje rejcev konj slovenske hladnokrvne pasme je na sejmišču v Šentjerneju pripravilo 3. Dan slovenskega hladnokrvnega konja, na katerem so kobile naredile delovni test in si tako prislužile tudi večjo tržno vrednost, prav tako pa so izvedli pregled in sprejem žrebic v rodovnik. Dan so popestrili z dražbo konj in s spretnostno vožnjo z vpregami.

Med strokovnimi nasveti pišemo o Prevzemu kmetij in o prehrani konj. Ne spreglejte pa tudi priloge o ozimnih žitih. V njej je izbor in opis priporočenih sort in zakaj sejati certificirano seme.

Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki Glas