Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

12.sep.2017 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 37

ImageIcon Stezice planin se ne bodo zarasle dokler gre mleko od planine do Planike ter do najboljših kupcev in to v inovativnih izdelkih s prepoznavno blagovno znamko Mlekarna Planika 
Trgatev je letos povprečno deset dni prej kot lani. Zgodaj zrelo je grozdje odlične kakovosti. Večina grozdja bo v vseh treh deželah v kleteh do 20. septembra, količine pa bodo manjše.  
Sveča je premalo pišemo v tokratnem Kmečkem glasu, ko je minuli petek bilo vrenje mošta usodno za dve osebi na Vipavskem. V Frankolovem sta leta 2014 v vinski kleti ravno tako umrla dva človeka zaradi zastrupitve z ogljikovim dioksidom. In takih dogodkov bi lahko našteli še nekaj.
V tokratnem Kmečkem glasu tudi priloga Živimo z podeželjem. V njej predstavljamo arhitekturo Kozjanskega z navdihom preteklosti, sodobno bivališče v starem skednju ter ročna dela v opremi stanovanja.  Sprehodili pa smo se tudi med vinogradi v Podčetrtku. 
Slovenski orači so se na Ptuju pomerili na 61. državnem prvenstvu. Anton Filak in Igor Pate sta potrdila dobro formo pred svetovnim tekmovanjem v Keniji. 
Prijetno branje on lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas