Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

18.jul.2017 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 29

ImageIcon

Pomurske mlekarne so v celoti pokrile obveznosti do upnikov v skupni višini 5,1 milijona evrov. To so storile s svojim denarjem, brez posojil, kar je bilo za marsikoga precejšnje presenečenje, tem bolj, kot pravi direktor Robert Serec, ker velika večina sploh ni verjela  v uspešnost realizacije prisilne poravnave.  

V tokratno številki ne spreglejte intervjuja z dr. Tatjano Košmerl, ki je v začetku junija pri ČZD Kmečki glas izdala knjigo z naslovom Skrivnosti dobrega vina. Pravi, da ostaja pot do dobrega vina, še za marsikaterega pridelovalca še vedno skrivnost. Izpostavlja, da so kletarji pri pridelavi vina preveč čustveni in, da kakovost vina v Sloveniji ostaja enaka.

Mladi kmetje morajo imeti tudi kmetijsko izobrazbo. Izobrazba namreč ni le dokument, ampak pomeni tudi znanje in sposobnost za opravljanje nekega poklica. Za vse mlade prevzemnike, ki se odločajo za prevzem kmetije in za kandidiranje na razpisu Pomoč za zagon dejavnosti za mlade kmete, je poleg drugih pogojev zahtevana tudi ustrezna kmetijska izobrazba ali izobrazba s kmetijstvom povezanih dejavnosti. 

Pišemo o opredelitvi prvih ciljev za skupno kmetijsko politiko po letu 2020.  V Bruslju so predstavili smernice SKP, kot si jih zamišljajo kmetje, kmetijske organizacije in evropski državljani. Prve zakonodajne smernice o vsebini SKP lahko pričakujemo sredi leta 2018.
Izvedeli boste še o uporabi polnomastne soje v prehrani krav molznic, obiskali pa smo že peto generacijo mlinarjev na mlinu Felix v Biščah pri Domžalah.