Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

27.jun.2017 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 26

ImageIcon V tokratnem Kmečkem glasu je predstavljen okvirni terminski načrt objave javnih razpisov za naložbe v drugi polovici leta. Na voljo bo več kot 80 milijonov evrov.
Pretekli teden je v Mariboru potekal simpozij o zelenjavi in krompirju. Poleg raziskovalcev so bili na dogodek vabljeni tudi pridelovalci, tehnologi, kmetijski svetovalci ter drugi strokovnjaki, saj je drugi dan vzporedno s simpozijem potekala delavnica o pridelavi vrtnin v zaščitenih prostorih. Naša pridelava vrtnin v zaprtih prostorih je daleč za drugimi v Evropi. V Sloveniji samo na približno sto hektarjih pokritih površin pridelujemo vrtine - Sodobnih ogrevanih rastlinjakov je le nekaj, ostalo so enostavni plastenjaki
Kočevska narava in zgodovina sta  močno povezani z gozdovi.  Ker je bilo to območje po drugi svetovni vojni zaradi naravne odmaknjenosti in iz političnih razlogov vse do osamosvojitve zaprto, se lahko pohvali z najbolj naravno ohranjenimi gozdovi in kar s šestimi pragozdovi, najbolj znana sta Rajhenavski gozd in pragozd Krokar, ki se kot največji gozdni rezervat poteguje za vpis na Unescov seznam svetovne dediščine. 
V tokratnem Kmečkem glasu ne spreglejte Priloge Maribor z okolico. V njej pišemo o LAS-u Ovtar Slovenskih goric, ki povezuje svet med Muro in Dravo. Predstavljena je Kmetijska zadruga Lenart in pogovarjali smo se z direktorjem KGZ Maribor dr. Stankom Klemenčičem.

Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas