Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

21.mar.2017 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 12

ImageIcon

Na Posvetu Od vil do vilic so ugotovili, da je po dveh desetletjih uveljavitve zakona o javnem naročanju in vseh spremembah zakona teorija še vedno eno, praksa pa drugo. V šolski prehrani je namreč pri nabavi živil še vedno odločujoča cena. V šolah in vrtcih je še vedno veliko premalo pridelkov in izdelkov s slovenskih kmetij

Prav nič mirno ni bilo v Mirni Peči oktobra lani, ko je bila na izboru kmetice leta v Zagorju ob Savi izbrana Jelka Krivec iz Šentjurija na Dolenjskem. Njene predlagateljice, članice DPM Mirna Peč, ki so jo na izbor številčno pospremile, so v njen uspeh verjele bolj kot Jelka sama. Po vrniti domov so ji še isti večer skupaj z domačimi, vaščani in županom pripravile nepozaben sprejem.  Bili smo pri Pri Jelki Krivec, kmetici leta 2016, ki pravi, da je v življenju treba hoditi pokončno.

V tokratnem Kmečkem glasu preberite tudi prilogo o reji perutnine. V njej med drugim pišemo o  prehrani nesnic, o prehrani piščancev za pitanje in o notranji opremi v kurnici.

Bil je redni občni zbor Zveze kmetic Slovenije ter občni zbor Sindikata kmetov Slovenije, bili pa smo tudi na Jožefovem sejmu v Petrovčah.

Vse to in še marsikaj zanimivega iz vaših krajev Od Drave do Ledave, od Soče do Kolpe, od Meže do Sotle in od Save do Krke, preberite v tokratnem Kmečkem glasu. Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva, novinarka Dragica Heric