Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

20.dec.2016 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 51

ImageIcon

Začela se je triletna nacionalna kampanja za promocijo lokalno pridelane hrane, ki bo potekala pod sloganom »Naša super hrana«. Gre za prvo skupno promocijo različnih sektorjev s skupnim sporočilom, da je naša super hrana res super za nas kot posameznike, za našo družbo in okolje.

Zavod za gozdove Slovenije za označitev gozdnih drevesc, namenjenih za okras v prazničnih dnevih, lastnikom gozdov in nasadov v letošnjem decembru izdaja nalepke rumene barve z letnico 2016. Drevesca morajo biti z nalepko označena med prevozom in prodajo.

Ne spreglejte pogovora s predsednikom Zadružne zveze Petrom Vriskom.

V tokratnem Kmečkem glasu pa tudi Božična priloga  V njej preberite o božičnih obredjih, šegah in verovanjih, o Adventnem srečanju mladih kmetic in gospodarjev leta, ki je bilo letos v Šentiljski dolini na turistični kmetiji Apatovo v Gaberkah nad Šoštanjem. Bili smo pri družini Kresal iz Velike Ševnice in pogovarjali smo se s patrom klaretincem Brankom Cestnikom.

Med drugim v tokratnem Kmečkem glasu predstavljamo Leo Babič iz  Bukovja na Bizeljskem, izdelovalko medenih jaslic. Poznamo jo kot vinogradnico, kmetico leta 2015, marsikdo pa je videl že tudi njene fotografije z motivi iz narave in Bizeljskega, ali si pri Mrazovih ogledal zbirko majolk.

Iz uredništva Kmečki glas vam želimo vesele Božične praznike, naj božični blagoslov spremlja vaše družine, kmetije, delo na poljih in pri živini, naj bo z vami na vseh vaših poteh!