Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

13.dec.2016 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 50

ImageIcon

Agrarni ekonomisti so govorili o podatkih za načrtovanje kmetijstva. V Sloveniji smo sicer pri zbiranju in kakovosti nekaterih podatkov o kmetijstvu na samem evropskem vrhu, pri nekaterih pa na samem repu. V celoti gledano pa velja, da so že zbrani podatki premalo uporabljeni z različnih raziskovalnih zornih kotov, baze med različnimi ustanovami pa nepovezane. 

V tokratnem Kmečkem glasu ne spreglejte pogovora s Sonjo Anadolli, predsednico uprave Deželne banke Slovenije, ki pravi, da je v slovenskem kmetijstvu zavel svež veter z drugačnimi pristopi, podjetnostjo in inovativnostjo mladih.  

Strokovnjaki Agencije RS za okolje (ARSO) in svetovalci Javne službe kmetijskega svetovanja (JSKS) Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) so na nedavni delavnici oblikovali ideje, kako združiti meteoroloških in agrometeoroloških informacij s podatki na terenu, kot so fenološke faze rastlin in tehnološki ukrepi, ki bodo koristni uporabnikom kmetovalcem

Bili smo na domačiji družine Greif, ki svoje sadovnjake in vinograde obdeluje na obronkih Pohorja in obuja vinogradniško podobo kraja na nekdaj že povsem zaraščenih površinah. Z združevanjem tradicije in sodobne tehnologije kletarijo sveža, aromatična, suha, dobro strukturirana in zelo pitna vina, v katerih želijo ohraniti vpliv narave.

Med strokovnimi nasveti pišemo o pridelavi jagodičja, o pridelavi zdravilnih rastlina in kako z domorodnimi biotičnimi organizmi do zdravih pridelkov.

Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas