Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

07.dec.2021 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 49

ImageIcon Predstavniki kmetijskih nevladnih organizacij so se sestali s predsednikom vlade Janezom Janšo in kmetijskim ministrom dr. Jožetom Podgorškom. Na sestanku so razpravljali o težkem položaju slovenskega kmetijstva in o nujnosti dodatnih sredstev za ohranitev in razvoj slovenskega podeželja
Lansko in letošnje leto sta bili obe med slabšimi za rastlinsko pridelavo. Podatki za prvih osem mesecev letošnjega leta, ki jih pripravljajo na Kmetijskem inštitutu Slovenije potrjujejo, da je bilo letošnje leto drugo najslabše leto za kmetijstvo v zadnjih petnajstih letih.
Inštitut za oljkarstvo je na svetovni dan oljk v sodelovanju z Zvezo društev oljkarjev Slovenije in kmetijskim ministrstvom pripravil okroglo mizo o strategiji oljkarstva in priporočeni ceni ekstra deviškega oljčnega olja. 16 evrov za liter je priporočena cena oljčnega olja v sodu.
Pred začetkom domačih kolin smo obiskali podjetje VI-JA iz Gotovelj pri Žalcu, ki praznuje pol stoletja izdelave strojev in opreme iz inoks materialov. Poseben poudarek namenjajo tako proizvodnji kot tudi opremljanju manjših živilskih obratov s stroji in pulti, kot so sirarne, klavnice, mesarstva, prostorov, ki so namenjeni dopolnilnim dejavnostim, in turizmu na kmetiji. 
Med strokovnimi nasveti pišemo o inovativni eko plazemski obdelavi semen in o izdelovanje klobas in salam na domačih kolinah
Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas