Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

30.nov.2021 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 48

ImageIcon V zadnjem obdobju smo priča rasti cen mnogih dobrin, med njimi tudi hrane. A hrana se ne draži zaradi kmetov! Nekateri v prehranski verigi pa želijo izkoristiti nastalo situacijo tudi za nepošteno ustvarjanje dobičkov. 
Danes lahko v Sloveniji legalno odkupuje in prodaja les kdorkoli, ki ima registrirano dejavnost. Pri naivnem lastniku gozda je dovolj, da imaš starega golfa, mogoče v prtljažniku še »motorko«, gotovina niti ni potrebna, plačilo je tako ali tako obljubljeno, pogodba o storitvi in odkupu pa redkost. Že vsaj 30 let pa v javnosti in strokovnih debatah kroži krilatica, da vsako leto v Sloveniji neznano kam izgine en milijon kubičnih metrov nezakonito posekanega lesa.
Nov hlev za krave molznice rjave pasme pri Tomažu Vebru je bil zadnji na seznamu obiskanih hlevov na razdalji treh kilometrov v dveh. Tudi Vebrov, tako kot Podpečanov, leži v Galiciji pri Žalcu in je v uporabi že dobro leto. Hlev dimenzij 45 × 29,5 metra, v katerem je prostora za skupno 100 glav goveje živine, je sodoben, prostoren, zračen in z razgledom. Tako gospodar kot živali imajo namreč skozenj pogled na čudovite Kamniško-Savinjske Alpe. 
Med epidemijo covida-19 se povečujejo duševne stiske med ljudmi, kažejo raziskave. To je namreč stanje, ki nam je neznano in ljudje se nanj odzivamo različno. Negotova prihodnost, strah pred okužbo in posledicami morebitne okužbe, strah pred izgubo bližnjih, dvomi glede cepljenja, razne omejitve, hitro spreminjanje pravil vsakodnevnega delovanja, pomanjkanje stikov, razdeljenost družbe …
Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas