Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

20.apr.2021 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 16

ImageIcon Nizke temperature konec marca in v začetku aprila so se nadaljevale tudi minuli teden. Poleg katastrofalne pozebe v sadjarstvu so nizke temperature povzročile škodo na trti, predvsem na Dolenjskem, v Podravju in tudi na Primorskem, veliko škode pa je zmrzal naredila tudi na vrtninah. Pozebli so šparglji, prvi cvetovi in plodovi jagod, poškodovani so spomladanska solata, krompir, kapusnice na prostem ter plodovke v rastlinjakih. Pridelki bodo kasnejši.
V tokratnem Kmečkem glasu smo se pogovarjali z mag. Robertom Tomazinom, ki je direktor Slovenskih državnih gozdov od letos februarja.  
V zasavskem hribovju, tudi na območju današnje občine Radeče, sta gozd in gozdarska dejavnost od nekdaj pomenila dodaten zaslužek in vir preživetja tamkajšnjih kmetij. Tudi danes tamkajšnjim kmetijam gozd in gozdarska dejavnost ter predelava lesa še vedno predstavljajo pomemben vir prihodkov. Ena izmed teh je tudi kmetija Francija Starine z lesno in gozdarsko dopolnilno dejavnostjo na Jagnjenici.
Tik pod Gorjanci, v občini Krško, stoji domačija Goričar, kjer že tretja generacija uspešno deluje na področju ribogojstva. 
Sprašujemo se ali je čas za Facebook in Instagram? Odgovor je z učinkovitim spletnim oglaševanjem do novih potencialnih strank. 
Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas