Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

26.jan.2021 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 4

ImageIcon

Pitalci govedi se soočajo s čedalje večjimi težavami. Država z davkom zasluži več kot kmet s celim prodanim bikom. Slovensko kmetijstvo je v čedalje slabšem položaju, kmetje ostajamo brez vsakršnega dohodka,« je za jutrišnji dan zaskrbljen rejec mladega pitanega goveda iz Osrednjeslovenske regije,

Vinarji ustvarijo zadnja dva meseca v letu več kot polovico letnega prometa, zato je zaprtje gostinskih lokalov zaradi koronavirusa povzročilo v sektorju izjemno krizo. Vinogradniki zelo zaskrbljeno pričakujejo začetek pridelovalne sezone, ko je treba plačati gnojila, škropiva in večji med njimi sezonske delavce.

Pestra zastopanost sort ter razgibanost terena in vremenski ekstremi so tudi v letu 2020 močno vplivali tako na količino kot tudi na kakovost pridelka oljk in oljčnega olja. Pridelek oljk pretekle letine je bil zmanjšan za 30 odstotkov.

Po napovedih iz lanskega novembra in decembra so se cene gozdnih lesnih sortimentov na kamionskih cestah v letošnjem januarju povečale za okoli 7 %. Vendar pa je zaradi vremenskih razmer sečnja v naših gozdovih še vedno omejena.

V prilogi krompir objavljamo Priporočeno sortno lista krompirja za leto 2021 in predstavljamo kmetijo Jakopič iz Podpeči v dobrepoljski dolini.

Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas