Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

20.okt.2020 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 43

ImageIcon  Med površinami, zasejanimi z žiti za zrnje, je  po zadnjih podatkih  v Sloveniji krušnih žit manj kot tretjina. Z regionalizacijo kmetijske proizvodnje bi bile razmere danes verjetno drugačne, je pa res, da intenzivna govedoreja ne temelji samo na voluminozni krmi ter, da se tudi kmetje pri svojem poslu odločajo na osnovi ekonomike
Jože Podgoršek postal enajsti minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Njegove besede so: "Naloge bom opravljal z vso odgovornostjo"
Kmetijsko ministrstvo je objavilo odlok za dodelitev finančne pomoči v prireji govejega mesa za obdobje 1. junija 2020 do 30. septembra 2020. Za ukrep po tem odloku je predvidenih 4,2 milijona evrov iz državnega proračuna.
V vasi Božje se kar nekaj kmetij ukvarjajo z živinorejo. Tudi kmetija Hohler, na kateri dosegajo s kravami čiste lisaste pasme v povprečju okrog 9600 kilogramov v standardni laktaciji z 4 % mlečnih maščob in 3,5 % mlečnih beljakovin, številne plemenske telice in krave pa na ocenjevanjih posegajo po najvišjih nagradah.

Med strokovnimi nasveti pišemo o krškopoljskem prašiču kralju v slovenski  gastronomiji
Kmetica leta 20220 je Marija Lamovšek iz Mirne vasi pri Trebelnem. Bili smo tudi pri Sabini Horvat Goropevšek na vinogradništvu Horvat Maribor.
Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas