Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

08.sep.2020 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 37

ImageIcon Prejšnjo nedeljo je neurje s točo najhuje prizadelo zahodni del občine Sevnica, občino Radeče ter del laške in šentjurske občine. Ocena škode na kmetijskih površinah v občini Sevnica po podatkih Javne službe kmetijskega svetovanja presega milijon evrov in še ni dokončna, še višja pa je na objektih, tako da skupna škoda presega 3 milijone evrov. 
Vsakič ko omenjamo slovenske gozdove, poudarjamo, da smo tretja najbolj gozdnata država v Evropi, če izvzamemo evropski del Rusije. Ob tem nihče ne pove, da predstavlja slovenski delež gozdov na območju Evrope manj kot pol odstotka. Po podatkih Zavoda za gozdove Slovenije za leto 2018 znaša skupna površina slovenskih gozdov 58,1 % površine Slovenije. Ob vse več naravnih nesrečah se poleg predvsem sanitarne sečnje žal izvaja vse manj gozdnogojitvenih del in še manj negovalnih del. 
Kmetijsko gozdarski zavod Ptuj je uspešno, v obliki enodnevnega dogodka, izpeljal že 31. Dobrote slovenskih kmetij. Sodelujoči in dobitniki najvišjih priznanj so se na sobotni tržnici na dvorišču Minoritskega samostana na Ptuju predstavili z odličnimi lokalnimi dobrotami, tudi obiskovalcev ter kupcev je bilo ves dan veliko. 
Med strokovnimi nasveti v tokratnem Kmečkem glasu pišemo o pridelovanju  namiznega grozdja in o preprečevanju samovžiga mrve in slame. Ne spreglejte pa tudi priloge Živimo s podeželjem. V njej pišemo o veliki in mali shrambi  in o ograjah kot okrasu v lesu.

Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas