Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

07.jul.2020 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 28

ImageIcon Napoved za Kmečki glas št.28
Na Kmetijskem inštitutu Slovenije so tradicionalno organizirali dan krompirja, ki obsega ogled poskusnih polj inštituta in opravili tudi oceno prve polovice rastne sezone in obete za prihodnost.
Letos imajo več kot 70 sort in novih križancev krompirja, kar predstavlja veliko pestrost sortimenta krompirja v Sloveniji. Podrobneje so predstavili vse novejše sorte Kmetijskega inštituta Slovenije: KIS Sora, KIS Kokra, KIS Vipava, KIS Krka, KIS Slavnik, KIS Savinja in KIS Razor.

Deležniki odbora zelenjavne verige so se na zadnji seji dogovorili, da bodo rešili slabo prodajo domačih vrtnin. Trgovci ves čas poudarjajo, da slovenskim pridelovalcem manjkajo količine, pridelovalci pa se sprašujejo, ali bi bil odkup večji, če bi bili povezani v organizacijo pridelovalcev in v shemo Izbrana kakovost. Kljub načrtovani in znani pridelavi prodaja ne poteka, kot bi pričakovali.

Občni zbor Kmetijske zadruge Šaleška dolina je prinesel izvolitev novih organov upravljanja in bil obogaten s kulturnim programom Društva podeželskih žena Šaleška dolina, ki je pripravilo tudi pogostitev z dobrotami, med katerimi ni manjkalo izdelkov iz ponudbe Ekodar in Slodar.
Izvedene so bile zadružne volitve, na katerih je bil izvoljen nov upravni odbor, nadzorni odbor in odbor za pritožbe. Za predsednika upravnega odbora je bil ponovno izbran Ivan Anželak.

Spoznajte Anico Fajs iz kmetije Fajs-Pirš iz Imenske Gorce. Še bolj kot po težkem delu na kmetiji in pisanju člankov v različnih medijih jo ljudje poznajo po njeni delavnosti, dobroti in po tem, da vedno rada pomaga. Tudi, ko se je kaj delalo, čeprav je šlo za bolj »moška fizična dela«, ko so gradili ali obnavljali ceste, vodovod ali kakšno drugo infrastrukturo, je bila Anica med prvimi, ki je prijela za delo.
Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas