Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

14.jan.2020 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 3

ImageIcon Ob izteku preteklega leta je Društvo rejcev govedi črno-bele pasme v Sloveniji organiziralo občni zbor članov. Udeleženci, ki jih zanima usoda govedoreje ter tržna prireja mleka, so prisluhnili poročilu o delovanju društva v preteklem letu in z velikim zanimanjem spremljali predstavitev krav z življenjsko mlečnostjo nad 100.000 kg mleka in podelitev nagrad rejcem za posebne rejske dosežke. 
Ana Pavlin, 24. slovenska vinska kraljica iz Matjaževe domačije iz Otočca, ne bo več promovirala le cvička, temveč vsa slovenska vina. Krono ji je predala 23. vinska kraljica Meta Frangež iz Gornje Radgone, kot najbolj mehurčkasta kraljica, saj si je prva izbrala penino za svoje vino. 
Ljudje se navadno ne obnašamo kot slepe kokoši, ki kar tako, po občutku kljuvajo po tleh in, če imajo srečo, tu in tam naletijo na kaj užitnega. Ravnamo veliko bolj premišljeno, postavimo si cilje in jih poskušamo uresničiti.  Pri tem je potrebno zbirati najrazličnejše informacije, jih predelati in pretehtati, šele nato se lahko odločamo oziroma usmerimo svoje delovanje v pravo smer. 
V tokratnem Kmečkem glasu ne spreglejte pogovora z dr. Irmo Slavič Potočnik o razvoju podeželja. Sodobni procesi globalizacije, v katerih prihaja do prežemanja in vdiranja globalnega na lokalne ravni, hkrati pa so po celem svetu vse bolj navzoči lokalni elementi, so za podeželje izzivalni. Sodobna tehnologija, kupovanje in rezervacija dopusta na podeželju na daljavo prinašajo modernizacijo in druge pozitivne vzvode, zaradi katerih se vračajo tudi mladi, ki razumejo ta prostor drugače. 

Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas.