Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

30.dec.2019 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 1

ImageIcon Sredi decembra je potekala Seja sveta za območja z omejenimi možnostmi za kmetijsko dejavnost, na kateri so govorili o aktualni problematiki območij OMD, prehodni uredbi po zaključku programskega obdobja 2020 in novem načinu točkovanja OMD območij. Težji obdelovalni pogoji so v Sloveniji na približno 80 %. 
V prednovoletnem času so pivci in vinarji usmerjeni v vse različice mehurčkov, ki vlivajo načrtom v prihajajočem novem letu dodatno energijo. Prodaja penečih vin se pravzaprav začne že takoj po zaključku martinovanj, njihova priljubljenost pa se je povečala tudi v poletnem času, saj niso priljubljena le zaradi osvežilnosti, s prijetno svežimi kislinami in sadnostjo, pač pa so z večjo cenovno dostopnostjo izgubila pečat pijače, rezervirane za izjemne življenjske dogodke. 
V novoletni prilogi predstavljamo med drugim kmetijo Tekavec. Milan, sin Miro in vnuk Rok so tudi v zadnjih decembrskih dneh bili v delavnici, kjer v okviru dopolnilne dejavnosti na živinorejski kmetiji izdelujejo lesene žlice. Večino njihovih žlic konča v izvozu, od koder dobivajo ne le pohvale pač pa naročila z zahtevo, da želijo prav njihove žlice in nobenih drugih. 
Predstavljamo pa tudi zgodbo Kristjana Čeha, dvajsetletnega mladeniča iz Podvincev pri Ptuju. Skromen fant je zrasel na kmetiji v pravega velikana, danes meri 206 cm in ima idealno postavo vrhunskega športnika. 

Prijetno branje in vse dobro v novem letu želimo iz uredništva Kmečki glas