Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

23.dec.2019 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 52

ImageIcon Sindikat kmetov Slovenije želi, da se do nove pašne sezone upravljanje z volkovi vzpostavi samo na določenem območju, da se določi zgornja meja števila volkov in da se hitreje sprejemajo odločbe za izredne odstrele. Sporočilo okrogle mize v Gorenji vasi je bilo jasno: še naprej bodo v teh krajih delali, obdelovali podeželje in vzrejali drobnico, medtem ko volkovi tu nimajo mesta. 
V okviru prehranskega foruma s pomenljivim naslovom »Živilska industrija miga – migaj z nami tudi ti!« je bil predstavljen slovenski potrošnik: kakšen je, kako se prehranjuje in kaj si želi na področju hrane in prehrane. Polovica odraslih Slovencev se prehranjuje nezdravo.
Na obrobju Slovenskih goric, osem km od avstrijske meje, leži vas Kušernik. Že same površine tod pričajo, da se kmetje zelo trudijo, da so polja in travniki obdelani, izraz: območja z omejenimi dejavniki pa je premalo za opis stanja tukaj. Strma pobočja zahtevajo ogromno ročnega dela tudi za člane družine Čep, ki se ukvarjajo z rejo krav dojilj, pitanjem bikov in telic. Navkljub težkim razmeram za kmetovanje pa to ni odvrnilo mladega Tomaža, da je že pri 25 letih prevzel kmetijo. Še več, stalež v hlevu se veča iz leta v leto. 
V tokratnem Kmečkem glasu ne spreglejte Božične priloge. V njej pišemo o muzeju na Brezjah, kjer so najlepše jaslice sveta. 
V organizaciji ČZD Kmečki glas je tudi letos potekalo adventno srečanje z zmagovalci izbora mlade kmetice in gospodarja leta. Srečali smo se na Koroškem
Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas