Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

17.sep.2019 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 38

ImageIcon Tekmovanje za mlado kmetico in mladega gospodarja leta 2019 je bil srečen 
petek, trinajstega, za Brigito Petek in Uroša Hovnika. Čeprav je preostalih osem tekmovalcev in tekmovalk v nabito polnem šotoru v prestolnici Koroške in ob izjemnem vzdušju zmagovalcema moralo priznati premoč, pa vsekakor niso bili razočarani. Skozi prijetno celodnevno druženje so preživeli lep dan.  
Ne spreglejte pogovora z dr. Anamarijo Slabe ob 20. letnici ekološke tržnice v Ljubljani. Prestolnica predstavlja slovenskim kmetijam največji tržni center z največ osveščenimi kupci, ki se zavedajo pomena ekološke hrane. 
Trgatev za vina letnika 2019 se je začela za največjega istrskega vinarja Vinakoper dober teden kasneje kot lani, dozorevanje grozdja je potekalo dobro. Zadnji dež je bil za trte na nekaterih legah po suši že dobrodošel, s trgatvijo najpomembnejše sorte refoška, ki predstavlja 60 odstotkov pridelka v 583 ha vinogradih, pa so začeli 10. septembra.
V tokratnem Kmečkem glasu tudi Priloga o ozimnih žitih. V njej pišemo o pogojih zagotavljanja optimalnih pridelkov in o ozimnem ječmenu. 
Na 63. državnem tekmovanju oračev sta bila prepričljivo najboljša Anton Filak in Igor Pate. Letošnje državno tekmovanje oračev v Mlajtincih pri Moravskih Toplicah je imelo dve skrajnosti – vrhunsko organizacijo in odlične tekmovalne pogoje na eni strani in zelo skromno udeležbo na drugi. 

Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas