Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

10.sep.2019 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 37

ImageIcon

Na veterinarskem posvetu so med drugim govorili o tem, da danes ni več vprašanje, ali pujskom repe krajšati ali ne, ter kako pomembna je za veterinarsko medicino vedno večja odpornost bakterij na antibiotike. V mnenjih o razmerah na terenu je bilo slišati, da rejci zdravljenje živali, tudi z antibiotiki, opravljajo sami, brez veterinarjev, kar ni prav.

Člani Sindikata kmetov Slovenije so organizirali dobro obiskano okroglo mizo z naslovom Slovensko zemljo slovenskim družinskim kmetijam. Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov bi moral delovati v  korist kmetov in prav sedaj je priložnost, da se površine dajo v obdelavo mladim kmetom, ki bodo s tem imeli možnost pridelave hrane. Mladi bi ostali in bili aktivni na podeželju ter tudi socialno preskrbljeni.

V slovenskem vinogradništvu in vinarstvu smo zadnja leta izvajali različne ukrepe kmetijske politike, toda sektor kljub temu peša. Opuščanja vinogradov ti ukrepi niso ustavili, konec julija letos je bilo vpisanih v register pridelovalcev grozdja in vina le še 15.000 hektarjev.

Med strokovnimi nasveti tokrat pišemo o Iglujih za teleta,  v prilogi Živimo s podeželjem pa predstavljamo sobo za igro, učenje in spanje, kakšno je lahko domiselno shranjevanje in kakšni so vsestransko uporabni mali grmi

Pa vabljeni na izbor mlade kmetice in gospodarja leta ta petek ob 17. uri  pod šotorom  na Trgu svobode v Slovenj Gradcu.

Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas