Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

03.sep.2019 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 36

ImageIcon Zadružna zveza Slovenije vsako leto podeljuje priznanja zadružnikom, zadružnim delavcem in zadrugam za izjemne rezultate in aktivnosti pri razvijanju in utrjevanju kmetijskega in gozdarskega zadružništva. Letos podelila 13 letnih priznanj za prispevek k razvoju zadružništva in pet priznanj za trajen doprinos k razvoju zadružništva. Priznanje ob jubileju je letos prejelo tudi sedem zadrug.
Trije razlogi, ki obetajo boljše čase za prašičerejce, so: že od marca letos stabilne odkupne cene za kilogram tople polovice pri 56-odstotni mesnatosti okrog 1,80 €, končno med deležniki sredi julija dosežen dogovor o vstopu prašičjega mesa in izdelkov v shemo Izbrana kakovost ter na sejmu podpisan sporazum o revitalizaciji te panoge v Sloveniji.
V Sloveniji imamo že vrsto let uvedeno testiranje škropilnic in pršilnikov. Sedaj je osem pooblaščenih preglednikov naprav.
Slovenski kosci so bili na evropskem prvenstvu v košnji z ročno koso v Avstriji. 
Na Agri smo podelili priznanja v okviru akcije S kmetije za vas. Zlata sončnica je bila podeljena kmetijo Flis za pridelavo in predelavo ter Turistični kmetiji Pri Filetu za turizem in storitve. 
V tokratnem Kmečkem glasu pišemo tudi o klimatskih spremembah in o kmetijstvu,  za poljedelce pa o pomenu kolobarjenja in diverzifikaciji kmetijskih rastlin. 
Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas