Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

20.avg.2019 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 34

ImageIcon Leto 2019 se bo zapisalo kot katastrofalno čebelarsko leto. Po nekaterih ocenah bo natočenega medu za 60 odstotkov manj od povprečja, nekateri čebelarji letos sploh niso točili. Zadnje pravo čebelarsko leto je bilo 2013. Čebelarji pričakujejo, da bo država stopila naproti tudi čebelarjem, ne pa da se v svetu samo kažemo kot čebelarska država s tradicijo.
Društva prijateljev konj Višnja Gora, ki šteje 124 članov, je praznovalo 20  letnico. Po pohodu vpreg in jezdecev iz Leskovca proti Višnji Gori, na Spodnje Brezovo in na Polico, zatem čez Kožljevec na Mali Vrh in nazaj na Mlake pri Leskovcu, je na kmetiji Čož potekalo napeto tekmovanje.
V tokratnem Kmečkem glasu ne spreglejte priloge Agra 2019. V njej predstavljamo učno kmetijo Mlin Grbac, Barbare Štimec v kanjonu Kolpe. Mlin Grbac je zaselek, ki se nahaja na otoku, pod slapom Nežica, ki ga tvori lehnjakotvoren potok. Mlinsko kolo se prvič omenja leta 1494, danes pa tam živi in kmetuje Barbara Štimec z družino. Na ekološki kmetiji s statusom ark kmetije imajo cikasto govedo, drežniške koze, štajerske kokoši in obdelujejo 20 hektarjev strmih površin razpršenih po kanjonu reke Med strokovnimi nasveti o zdravju parkljev ter o zaključnih delih v vinogradih in pripravi na trgatev 2019. 
Bili smo pri dveh mladih prevzemnicah Katji in Barbari na kmetiji Leber Vračko v Zgornji Kungoti. Kolpe.
Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas