Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

09.jul.2019 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 28

ImageIcon Poleg aktualnih tem v kmetijstvu tokrat predstavljamo pod rubriko Kmetijska mehanizacija nočni demo  v organizaciji Traktor foruma. Dogodek se je odvijal v večernih urah na kmetiji Korenjak v Dramljah pri Celju. Začelo se je s srečanjem starodobnih traktorjev, potem so predstavili traktorje New Holland, priključke Krone, gozdarsko prikolico Krpan, prikolice in cisterne za gnojevke Farmtech in dvoriščni nakladalnik Merlo.
Na Kumnu v občini Lovrenc na Pohorju na nadmorski višini720 metrov stoji kmetija mladega prevzemnika Roka Vanerja. Večina travnikov ima v strmih bregovih, kar zahteva ročno košnjo ali košnjo s primerno hribovsko mehanizacijo ter ročnim grabljenjem, pri katerem mu na pomoč priskočijo tudi sosedje. 
Že pred dvema desetletjema je sredi Ljutomersko ormoških goric bila po svojih kulinaričnih dobrotah in predvsem dobri žlahtni kapljici daleč naokrog znana Turistična kmetija Hlebec. Danes prihajajo na kmetijo iz celega sveta, ljubitelji dobrega vina in ljudje, ki želijo nekaj dni ali cel dopust preživeti sredi vinogradov. Še vedno vodi kmetijo Milan, zdaj že več let Milan mlajši, ob veliki pomoči Milana starejšega.
Ne spreglejte dogodkov, zanimivosti o kraju ali ljudeh iz različnih koncev Slovenije.  Rejsko društvo  za listasto pasmo Gornja Radgona se je podalo na enodnevno strokovno ekskurzijo, v občini Komen pa vlagajo v razvoj kmetijstva s poudarkom na vinogradništvu. 
Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas