Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

02.jul.2019 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 27

ImageIcon V želji izboljšati samooskrbo sta Kmetijsko gozdarska zadruga Sloga Kranj in Semenarna Ljubljana v Kranju podpisali pogodbo o sodelovanju strateškega pomena. S podpisom sta se tako na področju samooskrbe in lokalne pridelave hrane povezala dva pomembna igralca v slovenskem prostoru.
Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec je obiskala Spodnje Podravje in se srečala s predstavniki Kmetijsko gozdarskega zavoda Ptuj in Semenarne Ljubljane, z direktorji kmetijskih zadrug in posameznimi podjetji, župani občin ter s kmeti, ki uspešno kmetujejo na tem območju. 
V tokratnem Kmečkem glasu pa tudi priloga o Spodnjem Podravju, kjer kmetijstvo ostaja eden ključnih razvojnih stebrov. Pišemo o sladkorni pesi, poljščini, ki smo jo pogrešali. Ne spreglejte tudi pogovora z direktorjem Kmetijsko gozdarskega zavoda Ptuj Andrejem Reberniškom. 
Poletje z vročino in sušo se približuje vrhuncu. V tem času je najpomembnejše zalivanje, pri čemer opozarjamo na nasipe okoli gredic ali sadnih dreves, ki bodo zadrževali vodo ob rastlinah.
Bilo je srečanje pri mladi kmetici leta  Marjeti Šteharnik v Pamečah. Obiskalo jo je več kot 70 stanovskih kolegic.
Obiskali pa smo kmetijo David Irgoliča v Sodnicih pri Veliki Nedelji, kjer že več desetletij ponujajo najboljše piščance in kakovostne sveže vrtnine. 
Korošci prihajajočo soboto vabijo na 33. državne in 12. mednarodne kmečke igre. 
Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas