Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

25.jun.2019 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 26

ImageIcon

Konec maja se je končala javna razprava o resoluciji o razvoju kmetijstva po letu 2021 in o zakonodajnih ukrepih na področju zemljiške politike. Resolucija bo za vladno obravnavo pripravljena v začetki julija.

Na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Hočah pri Mariboru je potekalo tridnevno strokovno usposabljanje svetovalcev TOPPS, evropskega projekta za izobraževanje in usposabljanje uporabnikov fitofarmacevtskih sredstev, tokrat na temo varstva voda. Udeleženci so imeli teoretično in praktično usposabljanje in se seznanili z najnovejšimi tehničnimi in organizacijskimi možnostmi glede zmanjševanja prehajanja fitofarmacevtskih sredstev v okolje, v vodo, v hrano. 

Na kmetiji Škrjanec v Čužnji vasi pri Trebelnem je bil dan kmetijske tehnike. Pridelava krme na travinju in oskrba živali sta bili osrednji temi že tradicionalnega dogodka. Hribovit teren zahteva premišljeno gospodarjenje in posebne stroje.

Med strokovnimi nasveti pišemo o tem kako se naložba  v prostor za živali obrestuje.
Bili smo  tudi na Ekološki kmetij Kastelic iz Malega Vrha pri Mirni peči, ki je znana predvsem po jabolkih  in izdelkih iz žit. 
Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas