Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

21.maj.2019 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 21

ImageIcon Čebele vse bolj ogrožene in brez pomoči človeka niso sposobne preživeti. Od opraševanja je odvisna pridelava hrane, čebele na ta način povečujejo kmetijsko pridelavo, ohranjajo biotsko raznovrstnost, čebelji pridelki in izdelki pa so bogat vir hranil, in tudi pomemben vir prihodka za kmete. Sicer pa velja da je čebelarstvo poezija kmetijstva. 
V okviru obveznih zahtev operacije Poljedelstvo in zelenjadarstvo morajo kmetijska  gospodarstva pred dognojevanjem, sicer najpozneje do 30. junija tekočega leta v času trajanja obveznosti 5 let poskrbeti tudi za izdelavo hitrih testov na vsebnost dušika.
Že dobrih 20 let Franc Trebec odlično sodeluje s Pivko Perutninarstvo. Najprej je redil purane, od leta 2008 pa redi piščance. Kot kooperant ima v najemu hleve, v treh po tisoč kvadratnih metrov na leto vzredi več kot 300 tisoč piščancev. 
Ob 110 letnici obstoja ustanovitve, je KGZ Ribnica razširila svojo prodajno mrežo še z odprtjem trgovine v Kočevju. Trgovino Kmetovalec je umestila na obrobje mesta ob krožišču Mahovniške ceste in je tako zaradi dostopnosti kakor tudi izobilja parkirnih mest lahko dosegljiva krajanom Kočevja.
Klet Brda je v sodelovanju z Goriškim muzejem slovesno odprla ekskluzivno Klet de Baguer v kletnih prostorih gradu Dobrovo. Ureditev kleti so narekovale potrebe rasti prodaje vin Kleti Brda v najvišjih cenovnih razredih in želja po natančnejši segmentaciji in obdelavi tujih trgov. 

Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas