Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

06.maj.2019 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 19

ImageIcon Po zadnjih podatkih je letos 45 pridelovalcev sladkorno peso posejalo na nekaj več kot 170 hektarjih. V primerjavi z lanskim letom so bili letos pogoji za setev pese v SV Sloveniji zelo ugodni. Setev se je začela že konec marca, glavnina pa je bila opravljena prve dni aprila. Zaradi hitrega vznika so tudi sklopi dobri a se lahko slika hitro obrne. Prek Združenja pridelovalcev sladkorne pese Slovenije slovenski pridelovalci tudi letos peso pridelujejo pogodbeno za hrvaško sladkorno tovarno Viro iz Virovitice. 
V idiličnem okolju škalskih vinogradov nad Slovenskimi Konjicami se na posestvu Škalce nahaja vinska klet podjetja Zlati grič. Klet predstavlja tehnološko in arhitektonsko enega najmodernejših tovrstnih objektov v tem delu Evrope. Kompleks zajema kleti z vinsko posodo, proizvodni del s prostori za trženje, upravo ter garaže. V kleti pridelujejo kakovostna in vrhunska vina, zato tehnologija pridelave grozdja temelji na minimalnih obremenitvah trte in na okolju prijazni pridelavi. O pridelavi in poslovanju podjetja Zlati Grič smo se pogovarjali s Silvom Žižkom, ki je delo direktorja prevzel leta 2011. 
V tokratnem Kmečkem glasu ne spreglejte priloge o ekološkem kmetijstvu. V njej med drugim pišemo o skupnostnem naročanju Zeleni krog, ki je cenovno dostopno za porabnike in dostojen zaslužek za kmete.  
Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas.