Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

04.feb.2019 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 6

ImageIcon

Raziskovalni novinar je odkril, da v poljski klavnici brez uradnega nadzora koljejo zelo bolne živali, njihovo meso pa brez kakršnega koli pregleda prodajajo kot neoporečno. To početje meče senco na ravnanje z živalmi v klavnicah ter odpira vprašanja o varnosti ter kakovosti mesa in mesnih izdelkov, ki k nam prihajajo iz drugih držav.

V tokratnem Kmečkem glasu tudi o aktualnem na področju ekološkega kmetijstva v Sloveniji. Število kmetij in hektarjev je pod načrtovanimi cilji.

Strojni krožek Ljutomer Križevci ne slovi le po odlični organiziranosti, aktivnosti in številu članov. Med  člani, število že presega tristo, so tudi iz Hrvaške, vse  več pa je tudi mladih.

Kmečka povest in pesmi so poseben del slovenske ustvarjalnosti. Ustvarjali so danes znani pisatelji kot tudi ljudje, ki so trdo delali na zemlji. Pisanje jim je bilo nuja, veselje in uteha obenem.

Med strokovnimi nasveti pišemo  pridelavi kakovostnega sena. Nasvet Kmetijske svetovalne službe pa je v tokratnem Kmečkem glasu poljedelstvo in ohranjanje narave, varstvo voda ter tal, podnebne spremembe in konkurenčnost.

Predstavljamo domačijo Pr Krač iz Dolskega pri Ljubljani, kjer se tradicija prepleta s sodobnostjo.

Da se bo glas z vaše domačije iz vašega kraja bral na straneh Iz naših krajev, vabimo,  da nam pošljite besedilo do 1200 znakov, kakovostno fotografijo in o dogodku, kraju, zanimivostih, osebah boste lahko prebrali na straneh Od Soče do Kolpe, od Save do Krke, od Meže do Sotle ali od Drave do Ledave.