Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

29.jan.2019 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 5

ImageIcon

V tokratnem Kmečkem glasu se sprašujemo kako slovenska kmetijska politika v trenutnem programskem obdobju dosega zastavljene cilje. Namesto v razvoj smo usmerjeni v razdelitev sredstev ugotavlja raziskava ekipe strokovnjakov iz Biotehniške fakultete, Kmetijskega inštituta in Fakultete za družbene vede. Ekonomski položaj kmetij je neugoden, pridelava stagnira. Brez novih znanj pa še bolj zaostajamo za razvitimi.

Pogovarjali smo se z direktorjem Mlekarske zadruge Ptuj Jankom Petrovičem. Naliti si bo treba čistega mleka. Zadruga že vrsto let velja za največjega zadružnega odkupovalca mleka pri nas. Z novim direktorjem se je začela pisati nova zgodba te uspešne zadruge.

Kmetijsko gozdarski zavoda Ljubljana tudi letos v zimskih mesecih organizira različna predavanja za kmete. Zelenjadarji na območju Ljubljane so se kot običajno zbrali v Zadružnem domu Dobrunje, kjer so tokrat govorili o pomenu marketinga pri prodaji pridelkov in izdelkov. Kot je povedala predavateljica Tanja Verhovnik, brez nič ni nič.

Pridelava jagodičja, koščičarjev in ekološka pridelava vseh vrst sadja, vključujoč namizno grozdje, predstavljajo skupino razvojnih priložnosti za našo razdrobljeno posestno strukturo. Potreben je skupen nastop slovenske pridelave in blagovna znamka,  ki bi kupcu zagotavljala visoko kakovost najboljšega domačega jagodičja. Kakovost plodov mora imeti prednost pred količino pridelka.

V prilogi Krompir predstavljamo sortni izbor krompirja. Sprašujemo pa se tudi kateri krompir se bolje prodaja, domači ali uvoženi?

Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas