Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

18.dec.2018 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 51

ImageIcon

Pogovarjali smo se s Petrom Vriskom, predsednikom Zadružne zveze Slovenije o aktualnem dogajanju v kmetijstvu in načrtih, ki jih zveza načrtuje v prihodnje.

V Sloveniji gospodari z gozdovi preko 460.000 lastnikov gozdov, zato sta ohranitev in razvoj slovenskih gozdov v veliki meri odvisna od njihovega skrbnega gospodarjenja z gozdom. Zavod za gozdove Slovenije vsako leto izbere 14 najbolj skrbnih lastnikov gozdov v Sloveniji, po enega iz vsake območne enote in jim podeli priznanja. Letošnji izbor najbolj skrbnih lastnikov gozdov v Sloveniji je jubilejni, 20. po vrsti.

V tokratnem Kmečkem glasu tudi o dohodnini in kmetijstvu. Ne spreglejte pa tudi priloge o prašičereji. V njej pišemo o Kmetiji Kuzmič – vzrejnem središču s statusom nukleusa, o proizvodnem ritmu pri reji prašičev, o biovarnosti pri reji ter o ravnanju s prašiči pri nakladanju na transportno sredstvo.


Vipavska klet 1894 je sredi novembra na dvorcu Zemono predstavila domačim in tujim poznavalcem enogastronomije prenovljeno linijo vrhunskih vipavskih vin Lanthieri. Vina pod uveljavljenim imenom, s prenovljeno preobleko in slogom okusa je donegoval s svojo ekipo vinogradnik, enolog in solastnik Hannes Sabathi iz Gomilice na avstrijskem Štajerskem.

Obiskali smo tudi Vinogradništvo Benčina v Ložah v Vipavski dolini, kjer so bili celo leto pogoji za letnik stoletja.

Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas.