Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

13.nov.2018 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 46

ImageIcon

Vinogradniki in vinarji dihajo z naravo vse leto, Martinovo pa je njihov največji praznik, ko se s prijatelji poveselijo ob pridelku, ki je sad narave in dela pridnih rok.  Klet Brda je organizirala Martinovanje za goste iz vse Slovenije.

Na nedavnem sestanku so partnerji zelenjavne verige drug drugemu ponovno predstavili probleme, s katerimi se srečujejo že vrsto let in jih do sedaj še niso uspeli rešiti. Pridelovalci zelenjave še vedno opozarjajo na prenizke odkupne cene, neustrezno sledljivost, pomanjkanje delovne sile in fitofarmacevtskih sredstev.

Zavod za gozdove Slovenije je zbral podrobne podatke o škodi v gozdovih, ki je nastala kot posledica močnega vetra in deževja v noči iz 29. na 30. oktobe. Po zadnjih podatkih je bilo v tej naravni ujmi poškodovanih za 280.000 kubičnih metrov drevja, večinoma iglavcev.

Biotehniška šola Šolskega centra Ptuj je ob praznovanju 65. obletnice kmetijskega izobraževanja na Ptuju pripravila omizje z naslovom Možnosti zaposlitev in samozaposlitev v kmetijstvu v Spodnjem Podravju. 

V tokratnem Kmečkem glasu ne spreglejte priloge o krmnih mešanicah. V njej pišemo o o prehrani plemenskih telic, o krmnih obrokih za molznice in pitance in kako nasploh pri živalih do boljšega učinka pri krmljenju s krmnimi mešanicami.

Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas