Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

06.nov.2018 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 45

ImageIcon

Na Obali se je vedno mešetarilo s kmetijskimi zemljišči. V Sečovljah spet gre vse v smeri izgradnje golf igrišča. Brata Simon Pribac iz Padne in Patrik Pribac iz Baredov sta dobila v zakup kmetijska zemljišča, katerih lastnik je po večletnem pravdanju z občino Piran postala država, Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov pa njihov upravljavec. Občina Piran na teh zemljiščih še vedno načrtuje izgradnjo golf igrišča, zakupniki pa zato ne dobijo soglasja za ureditev trajnih nasadov.

Vse štiri ljubljanske tržnice ponujajo svežo sadje in zelenjavo ter vsa druga živila. Za vse tržnice je tradicionalno veljalo, da je tržnica kraj, kjer so ljudje ne le kupovali domače pridelke, ki so jih prodajali kmetje iz okolice, pač pa so se tudi srečevali in družili. Danes je na tržnicah, tudi na osrednji v Ljubljani, povsem druga slika.

Slovenski hladnokrvni konj je vsestransko uporaben in izjemno prilagojen na okolje in podnebje, so relativno enostavno obvladljivi in vodljivi. Že od nekdaj je zelo primeren prostor za rejo slovenskega hladnokrvnega konja močvirnato Ljubljansko barje, kjer je še vedno okrog 300 konj in rejci lahko v eni uri naprežejo deset do dvanajst kočij, s katerimi lahko odpeljejo goste na poroko ali turiste po nabrežjih Ljubljanice.

Med strokovnimi nasveti pišemo o sajenju in ohranjanju medovitih rastlin, ki je pogoj za ohranitev čebel in čebelarstva.

V tokratnem Kmečkem glasu tudi priloga Martinov list. Na površje prihaja mlada generacija vinarjev, zato preberite kdo so mladi vinarji.

Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas