Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

30.okt.2018 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 44

ImageIcon

Za odkupne cene mladega pitanega goveda so v Evropi značilna ciklična gibanja. Od junija do avgusta dosežejo dno, kakršnega smo že nekaj let navajeni, nato pa se tedensko zvišujejo vse do novega leta. V Sloveniji že po običaju rejec poleti prejme nekaj deset centov manj za kilogram mesa mladega pitanega goveda, zaskrbljujoče pa je, da je ta razkorak vse večji, ko se bližamo zimskemu obdobju, ko je tudi poraba mesa večja.

Direktor Ljubljanskih mlekarn Tomaž Žnidarič in Marija Marinček, predsednica Zveze ekoloških kmetov Slovenije sta podpisala zavezo ’S posluhom za jutri’. Z njo se Ljubljanske mlekarne obvezujejo, da bodo do konca leta 2020 vsako leto odkupile pet milijonov litrov slovenskega ekološkega mleka.

V tokratnem Kmečkem  glasu ne spreglejte Priloge o gozdarstvu. V njej pišemo o Evropskih gozdnih tveganjih in kako bodo podnebne spremembe narekovale prihodnje gospodarjenje z gozdovi

Domačija Paldauf je v letošnji akciji S kmetje za Vas prejela srebrno priznanje za zelo dobro zamišljen razvoj kmetije in uspešen prodor na trg s svojimi pridelki in izdelki. Gospodar Igor, ki je pred sedmimi leti prevzel vodenje kmetije, se je zelo domiselno lotil trženja in uresničevanja zastavljenih ciljev.

Prijetni branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas