Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

16.okt.2018 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 42

ImageIcon

Na Ponikvi je bilo tradicionalno že 15. vseslovensko srečanje kmetov in vseh, ki jim je kmetijstvo blizu. Vodilo letošnjega srečanja je bila Slomškova misel »Že v malem zrnu vse bogastvo je«.

Letos je bila za vinogradnike pridelava grozdja zelo zahtevna in stresna. Vinograde v Podravju je najprej prizadela zelo zgodnja toča v maju, ki se je na določenih območjih tudi večkrat ponovila.

Boštjan Jeglič je mlad, uspešen in podjeten prevzemnik kmetije. V zgolj dobrih dveh letih odkar vodi kmetijo, je dokazal, da z dobro organizacijo ter poznavanjem zakonodaje in ekonomije lahko uspešno kljubuješ krizi v kmetijstvu in spreminjajočim se odkupnim cenam mleka in mesa, ki jih spremljajo.

Po napovedi ruskega združenja pridelovalcev zelenjave v rastlinjakih bodo letos pridelovalci v ruskih rastlinjakih pridelali rekordne količine sveže zelenjave. Lani so v vseh rastlinjakih v Rusiji pridelali  922.000 ton sveže zelenjave, za letošnje leto pa državna statistična služba napoveduje rekordnih 1,1 milijona ton sveže pridelane zelenjave.

Vsako leto v mesecu oktobru članice Društva podeželskih žena Velike Lašče pripravijo bučno-marmeladni dan. Tisti dan na Levstikovem trgu zadiši po bučnih juhah, po sladkih marmeladah in različnih dobrotah iz buč ter drugih jesenskih pridelkih in dobrotah iz njih. Letos je bil dan zelo svečan, saj je društvo obeležilo svojo 20 letnico delovanja.

Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas