Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

07.avg.2018 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 32

ImageIcon

Tudi letos je za jabolka letina, kot je še ni bilo. Včasih je veljalo, da je mogoče z ustreznimi tehnološkimi ukrepi ob pravem času ekonomično pridelati dovolj jabolk namizne kakovosti. Žal je malo sadjarjev, ki jim je v letošnjih vremenskih razmerah uspelo dobro organizirati in pravočasno izvesti vse pomotehnične ukrepe pri pridelavi jabolk. Zelo veliko jabolk bo letos manj kakovostnih, primernih le za predelavo, saj so drobna in poškodovana od škrlupa.

Kmetija pri Trbučevih v Grabšincih pri Sv. Juriju ob Ščavnici že s ceste vzbudi pozornost s svojo urejenostjo in usklajenostjo gospodarskega poslopja z okoljem. Pogled na njihov čudoviti okrasni vrt pa v slehernem obiskovalcu pusti močan pečat. Darko Trbuc je vse napore vložil v razvoj kmetije, ki jo je prevzel pred 13 leti ter se pred približno dvema letoma usmeril v gradnjo novega hleva za krave molznice.

Za letošnji maj in junij je bilo značilno razmeroma hladno in deževno, pa tudi nepredvidljivo vreme, ki je zelo oteževalo pripravo sena. Zaradi tega se je tudi na kmetijah, ki travnike za sušenje sena običajno pokosijo v sredini maja, priprava sena zavlekla globoko v junij. Tudi v juniju je sušenje sena pogosto zmotilo deževanje. Na kmetijah, ki se trudijo pridelati kakovostno seno, so košnjo opravili vsaj za en mesec kasneje kot običajno, pišemo v tokratnem Kmečkem glasu.

Konec julija je vodenje Deželne banke Slovenije prevzel Marko Rozman, univ. dipl. ekonomist, ki se je banki pridružil že leta 2003 kot referent v oddelku za likvidnost, julija letos pa je bil imenovan za predsednika uprave Deželne banke Slovenije. Je človek, ki je svojo poklicno pot začel in zgradil v tej banki. Banko zelo dobro pozna, kot vestnega in skrbnega vodjo ga poznajo tudi sodelavci. Več preberite v intervjuju v tokratnem Kmečkem glasu

Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas