Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

05.jun.2018 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 23

ImageIcon
Kmečki glas prav te dni obeležuje 75 let izhajanja, 75 let prihajanja na domačije v slovenske vasi, naši naročniki pa so tudi kmetje v zamejstvu. Seveda je vseskozi naša želja prinašati vam zgolj dobre strokovne nasvete in dobre novice. A če so med njimi tudi slabe, pridejo do vas v dobri veri, da se boste na podlagi njih morda lažje odločali, kako ravnati v prihodnje.
Medtem ko je večina domačih jagod iz Posavja in Dolenjske, je večina češenj iz Severne Primorske oziroma Goriške. Kot že več let pa tudi letos kljub dobri letini vse jagode ne morejo biti iz Podbočja in vse češnje niso goriške. Jagod je precej iz Hrvaške, češenj pa iz Italije in Španije.
Odkar je bil most čez potok Gobovšek v ulici V Karlovce v Sadinji vasi pri Ljubljani saniran, imajo vaščani težave zaradi poplav. Ker je pretočnost vode pod mostom premajhna, voda ob večjem deževju prestopi bregove in zalije dovozno cesto in travnike ter celo rastlinjak in hleve kmetije Trkov, ki se nahaja od izvira do mostu ob levi in desni strani potoka.
Zgodba Andreja Golenača iz Svetega Lovrenca govori o vztrajnosti in premagovanju številnih ovir na poti do uresničitve želje po kmetovanju, ki je v njem tlela, odkar pomni. Oglas, ki ga je nedolgo nazaj objavil v Kmečkem glasu, mu je spremenil življenje, kmetija brez naslednikov na Sv. Lovrencu pri Preboldu je ponovno zaživela, svoje sanje pa je Andrej zaživel tudi z Martino in 5-letno hčerko Mašo. 

Pa prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas