Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

15.maj.2018 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 20

ImageIcon

Čez nekaj desetletij bo na zemlji že 10 milijard ljudi, zato bo potreba po hrani še večja. O izzivih pri pridelavi kmetijskih rastlin v prihodnje so govorili na 20. obletnici ustanovitve GIZ fitofarmacije, v katerega je danes vključenih 16 podjetij, ki pokrivajo večinski slovenski trg za varstvo rastlin. Dejstvo je, da bo ob vse manjši izbiri fitofarmacevtskih sredstev, težko povečati pridelavo, s čimer se je strinjala večina udeležencev na slovesnosti.

Festival oranžnih vin oziroma belih vin s podaljšano maceracijo se je letos v Izoli odvijal že sedmič in se s to letnico uspešnega delovanja utrdil kot dogodek vinarjev za ljubitelje alternativnih vin. V Manziolijevi palači in cerkvi sv. Marije sredi Izole se jih je predstavilo 64 s 170 vini iz vrst »naravi prijaznih« trajnostno, ekološko in biodinamičnih pridelovalcev s certifikatom in brez njega.

Pogovarjali smo se s Thomasom Teskeyem, strokovnjakom za celostno zdravje konj, ki je na Veterinarski fakulteti imel tridnevno delavnico o zdravju kopit, konj in njihovih zob.  Dr. Teskey je doktor veterinarske medicine, ki je v Arizoni sprva delal kot veterinar in kirurg za velike živali, v zadnjih nekaj letih pa se je v celoti posvetil konjeništvu.

Že ves mesec maj se na različnih lokacijah po Sloveniji vrstijo dogodki, ki v središče dogajanja postavljajo čebele in opraševalce. Vse v okviru prvega svetovnega dneva čebel. Tudi v tokratnem Kmečkem glasu boste našli nekaj člankov na temo čebele in čebelarstvo.

Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas