Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

20.feb.2018 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 8

ImageIcon

V Slovenj Gradcu je bila licitacija vrednejšega lesa. Hrast še nikoli ni imel takšne cene. Pričakovano je bil zopet najdražje prodan hlod gorskega javorja rebraša, medtem ko se sadne vrste niso prodajale najbolje.

Ne samo vino in siri, tudi meso lahko zori, s časom lahko bistveno izboljšamo njegovo kakovost. Mesarji že več stoletij poznajo postopek, s katerim goveje meso ne le konzervirajo, ampak ga sočasno tudi mehčajo. Le redkokateri dobavitelj mesa se je v tem času zavedal prednosti zorene govedine in jo je dejansko tudi ponujal na tržišču.

Stare zaloge mleka morajo stran. Kmetijski ministri EU, so se sestali na prvem rednem zasedanju Sveta EU, kjer so se med drugim odločili, da začasno spremenijo delovanje javne intervencije za posneto mleko v prahu, zato v letu 2018 ne bodo odkupovali posnetega mleka v prahu po fiksni ceni.

Na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Pivoli pri Hočah so se prvič srečale vse tri generacije mladih prevzemnikov, torej vsi upravičenci do podpore iz treh javnih razpisov podukrepa 6.1. Pomoč za zagon dejavnosti za mlade kmete iz Programa razvoja podeželja 2014-2020.

V Mirni peči je bilo državno ocenjevanje in razstava štrukljev iz vlečenega testa. Najvišjo oceno je prejel štrukelj Ljube Hočevar iz Bučke.

Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas